Arlşv -Şubat 2017

Anamorfoz

anamorfik çizimler

Anamorfoz kelime anlamıyla, görme duyusunun algılayamadığı fakat özel bir açıdan bakıldığında ne ya da nasıl olduğu anlaşılan özel bir çizim, yapım tekniğidir. Anamorfik görüntülerde ilk bakışta görsel algımızla, gerçeklik boyutunu ayırt edemeyiz. Anamorfoz için bir anlamda, gerçeklik algımız ile oynamayı başaran yeteneklerin bize oynadığı tuhaf ve başarılı oyunlardır diyebiliriz.

Anamorfik görseller oldukça şaşırtıcı ve hayret verici olabilir. İzleyeceğiniz bu video anamorfik yanılsamaların olduğu kelimenin tam anlamıyla şaşkınlık içinde izleyeceğiniz bir video. Anamorfik çizim esaslarını da öğrenebileceğiniz videoyu dikkatle izlemenizi öneriyoruz. İlk etapta anlayamayacağınız görüntülerin sonradan nasıl şekli bozuk ve yamuk birer şekiller haline dönüştüklerini gördüğünüzde anamorfoz’un ne demek olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.

İllüzyonist Olmak

sihirbaz ve kedi

Eskiye kıyasla, çağımızda her şey öylesine kolay ki. Ev işleri, ulaşım, iletişim ve dahası… Günümüzde kolaylaşan bu gibi işlere bir yenisini daha eklemek mümkün. İllüzyonistlik!

Photoshop gibi bir gerçeği hepimiz biliyoruz ve artık hepimiz bu konuda öyle ustayız ki, bir resim üzerinde oynanmış mı, oynanmamış mı onu bile anında anlayabiliyoruz. Gördüğünüz gibi yukarıdaki resim photoshop ile yağılmış bir illüzyon gösterisi değil. Ancak tamamen gerçek demek de biraz yanlış olur gibi. Gerçek olan bir şey varsa o da gözlerimizle oyun oynayan bir resimle karşı karşıya olduğumuzdur. İyi ayarlanmış açı, güzel zamanlama ve biraz da rol yeteneğiyle işte harika bir illüzyon resim çıkmış ortaya. Sizler de bu üç ögeyi kullanarak şaşırtıcı, yanıltıcı ve bir o kadar da ilgi çekici resimler hazırlayabilirsiniz. Eğer böyle bir yeteneğiniz varsa resimlerinizi bize göndermekten çekinmeyin. Zira yayınlamak için can atıyor olacağız.

Doğal İllüzyonlar Ve Kamuflaj

Doğal illüzyonlar ve Kamuflaj

Doğa belki de en harika, en eşsiz ve taklit edilemez illüzyonları bünyesinde barındıran muhteşem bir bütünlük. İçinde kendine özgü sebep gerçekleşen ve anlamlı gerekçelere dayanan milyonlarca illüzyonu barındırıyor. Bunlardan yalnızca biri kamuflaj. Bu olay öylesine kusursuz, öylesine naif gerçekleşiyor ki, sadece bakmakla kalmayıp, aynı zamanda görebilen gözler için hayranlık uyandırıyor, adeta kendine aşık ediyor.

İşte şimdiki illüzyonumuz, tıpkı yukarıda betimlediğimiz cinsten doğanın bütünselliği içinde eşsiz ve muhteşem. Şimdi görebilen gözleri ve dikkatli bakışları test etme zamanı. Karlı dağların arasında hayat mücadelesi verirken, düşmanlarından korunmak için bulunduğu ortama uyum sağlayacak renklere bürünerek kamufle olmuş atlara bakın ve kaç tane olduklarını bulmaya çalışın. Bakalım kaç tanesini görebileceksiniz.

 

Kayıp İnsan İllüzyonu

Bu illüzyonu çok seveceksiniz. Gerçek yaşamda gizemleri çözmeyi, kayıpları bulmayı seviyorsanız, bu yazımız tam size göre demektir. Biraz kafa yorarak bulabileceğiniz harika bir illüzyonumuz var.

missing-person-illusion-1-580x217

Yukarıda gördüğünüz bu resmi biraz değiştirip, karıştırarak bir tık farklı resim elde ediyoruz.

missing-person-illusion-2-580x355

Yaptığımız değişiklik sonunda işte gördüğünüz bu resim ortaya çıkıyor. Gördüğünüz gibi ufak tefek değişiklikler var. İyice inceleyebilirsiniz, yaptığımız sadece alt ve üst bölümleri ikiye ayırıp sağdan sola küçük bir parça geçirmek. Ekleme ve çıkarma yok.

missing-person-illusion-3-580x217

Şimdi daha iyi görebilmeniz için iki resmi yan yana getirdik. Tek istediğimiz resimdeki insanları saymanız ve kayıp olan bir kişinin nereye gitmiş olabileceğini bulmanız. Bulduğunuzda bize yazarsanız çok seviniriz. Ne kadar dahiyane bir dedektif olduğunuzu herkes görmeli….

missing-person-illusion-580x435

 

Saklı Yüzleri Bulun!

-ormanda-sakli-yuzleri-bulmaca_d620

Gözlerinizin ve dikkatinizin ne kadar iyi olduğunuzu biliyor musunuz? Bu resimimizde, gözlerinizi bir parça yoracak ve dikkatinizi toplamanızı gerektirecek görseller mevcut. Şimdi resme iyice bakıp, kaç tane yüz olduğunu söyleyebilir misiniz? İki kere bakmayı ve arka kısımlardaki ağaç dallarına göz atmayı unutmayın. Bu harika göz illüzyonundaki saklı yüzleri bulduğunuzda kaç tane olduğunu bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Ve sizler için küçük bir ip ucu daha paylaşalım sadece parçaya değil bütüne de odaklanmak güzel sonuçlar verebilir.

Kim bilir, belki hayatınızda saklanan güzellikleri ortaya çıkarmak için de biraz dikkatli bakmak, farklı düşünmek ve değişik açılardan değerlendirmek gerekiyordur.

Masadaki İllüzyon

masadaki illüzyon sasibaksasir

Hayatta bazen parçaya değil de bütüne odaklanmak gerekir. Kimi zaman olumsuz ve bizi yoran aşağı çeken kötü durumlarla karşılaşsak bile genele bakıldığında aslında gelişmemizi sağlamış ve çoğu zaman şu an bulunduğumuz konuma bizi getiren birer basamak olmuşlardır. Olaylara, hemen her zaman bu açıdan bakabilsek belki de yaşanılan pek çok olay o kadar da zor ve ağır gelmeyebilir.

Şimdi, hayatın illüzyonunu iliklerinde taşıyan bu eşsiz masaya bir kez daha bakmanızı istiyorum. Gördüğünüz şarap şişelerini, tabakları, kenardaki yumurtaları ve etleri unutun. Parçalara değil genele odaklanın. Belki bir parça uzaktan bakmanız gerebilir. Şimdi gördünüz mü? Masada aslında ne var? Evet aslında bu sadece bir akşam yemeği değil aslında hayatın size bakan yüzü. Kim bilir, belki hayata da şöyle biraz geriye çekilerek, uzaktan bakma zamanı gelmiştir. Ne dersiniz? Belki de uzakta sizi bekleyen hayret verici yüzler vardır….

 

Ayna İllüzyonu

Su-Ilizyonu

4 farklı illüzyonun yer aldığı videomuzda ilk görüntüde gerçek gibi göründüğü halde dokunamadığımız kurbağanın sırrını çözüyoruz. Özel bir tasarım ile aynalarla desteklenen düzenek sayesinde gerçekte var olmayan kurbağa göz yanılması sayesinde varmış gibi görünüyor.

Diğer video ise para üzerindeki insan gülmediği halde bir kaç ufak teknik ile gülüyor. Dikkatle izlediğinizde fark edebileceğiniz bu küçük illüzyonu seveceksiniz.

Videodaki diğer illüzyonu hemen hepimiz kolaylıkla yapabiliriz. Suyun görüntüyü kırması esasına dayanan illüzyonda ok işareti su doldurulan bardakta tam tersi istikamete dönüyor.

Beğeneceğinizi düşündüğümüz bu eğlenceli illüzyon videsundaki şaşırtmaları sizde deneyebilir ve insanları hayrete düşürebilirsiniz. Daha fazla video ve göz yanıltıcı resim için diğer yazılarımıza göz atıp, sosyal medya hesaplarımız takip edebilirsiniz.

Cephe İllüzyonu

sasibaksasir

Bu geçek dışı görüntüye uzun süre bakmanızı ve işin sırrını anlamaya çalışmanızı istiyorum. Hayret verici bir cephe çalışmasının bir örneği olan bu resimde kişiler yan duruyor olmasına rağmen aşağı yönlü merdivenler mevcut. Bu durumda aslında gördüğümüz bir merdiven boşluğu ise eğer, insanların yandan görünümünü değil, tepeden görünümünü seyrediyor olmamız gerekirdi. Ancak cephe illüzyonu, tamamen algı oyunları ve görme sınırları ipuçları ile hazırlanan cephe sanatından oluşmakta. Oldukça farklı ve eğlenceli cephe illüzyonu bulmak mümkün. Daha fazlasını merak edenlerdenseniz, facebook adresimizi takip edebilir. Göz yanılması ile oluşan onlarca farklı ve hayret verici resme, videoya şahitlik edebilirsiniz.

At İlüzyonu

sasibaksasir

Gördüğünüz at resminde sizce kaç tane at bulunuyor? Saklı figürler de optik illüzyonların bir parçasıdır. Oldukça ilginç ve enteresan olabilecek saklı figür illüzyonları sizi hem şaşırtacak, hem de hayran bırakacak özellikte. Genellikle, çizimlerle oluşturulan saklı figürler, kimi zaman doğanın oluşturduğu, doğal ve şahane tablolara da yansıyor. Koca ve heybetli bir dağın üzerinde bulunan farklı bir saklı figür için bu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bu resimdeki tüm atları fark edebilmeniz için resme bir uzaktan, bir de yakından bakmanızı tavsiye ediyorum. Bulduğunuz sayıyı yorum olarak bize gönderebilirsiniz. Şimdi kaç tane at olduğunu yazarak resmin büyüsünü bozmak niyetinde değilim. Ancak sizin doğru cevabı bularak yazacağınızdan eminim.

Silindir İllüzyonu

sasibaksasir

Harika bir illüzyon ile daha karşınızdayız. Daha önceki yazımızda bahsettiğimiz dünyanın en iyi illüzyonistlerinden sayılan Kokichi Sugihara’nın hazırladığı oldukça şaşırtıcı silindir illüzyonu ile baş başa bırakıyoruz. İzlediğinizde hayrete düşeceğinizden şimdiden eminiz. Video tamamen göz ile beyin algısı üzerine hazırlanmış. Yani gözlerimizin nasıl bize oyun oynayabileceğini bu video ile çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Şekil değiştiren silindirlerin sadece çevrilerek nasıl şekil değiştirdiklerini izleyeceğiniz bu illüzyon 2016 yılının en iyi illüzyonu seçilmiş. Zaten Kokichi Sugihara katıldığı daha başka yarışmaları da kazanmış biri. Onunla ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve yine onun hazırladığı illüzyonları içeren diğer videomuzu seyretmek isterseniz, en iyi illüzyonist yazımıza göz atabilirsiniz. Hepinize bol eğlenceler. Arkadaşlarınıza tavsiye etmeyi unutmayın.

/* ]]> */