Arlşv -Nisan 2017

Sihirli Ateş İllüzyonu

Videodaki görüntü sizi çok şaşırtacağına eminim. Gözlerinizin ve algılarınızın yanıltıcılığını bir kez daha kanıtlayacağımız bu video ile hem eğlenecek, hem de şaşıracaksınız. İşte o anomorfoz kutu ve sihirli ateş illüzyonu

Nasıl, oldukça dahiyane ve sıra dışı öyle değil mi? Bir kutu gibi görünen şey farklı bir açıdan bakıldığında bambaşka bir şey olarak karşımıza çıkıyor. Bu görünüm tamamen nerede durduğumuzla alakalı. Öyle sanıyorum ki, hayatta da çoğu şey nerede durduğumuzla alakalı olarak değişiyor. Kimimize göre, dokuz olan sayı kimimize göre altı. Her ikisinin de aslında doğru olduğu göz önünde bulundurulduğunda, aslında hayatta tartışacak çok da fazla şey olmamalı. Çünkü herkes olayları baktığı yerden yorumluyor ve bu karşımızdakinin her zaman yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Zira, bir sorunun iki doğru cevabı olabilir.

 

İllüzyon Ve Moda

İllüzyonlar her yerde! Hayatımızın her anında tesadüf eseri bile karşılaşabileceğimiz onlarca illüzyon var. Yapılması gereken şey sadece bakan değil, aynı zamanda gören gözlere de sahip olmak. Modanın ilginç ve sürekli değişen dünyasına girmeyi başaran illüzyon, şimdi de kendini illüzyon küpeleri ile gösterdi. Gayet şık, tarz ve eksantrik duran bu illüzyon küpeler ile dikkatleri üzerinize çekmek hiç de zor değil.

Kulağın üst kısmından da geçiyormuş gibi görünen bu küpeler trend topic olmaya aday. Otis Jaxon’un tasarladığı bu enteresan takılar, gerçekten onun ne harika ve farklı fikirler üretebilen bir tasarımcı olduğunu ortaya koyuyor.  Bütün bir kulağı tek bir küpe içine toplamayı başaran bu dahiyane takı da aslında tıpkı diğer küpeler gibi takılıyor. Tek farkı, sonrasında yukarı doğru bükülerek olması gereken yerde bırakılması.illüzyon ve moda moda ve illüzyon

moda ile illüzyon

İmkansız Nesneler İllüzyonu

İmkansız nesneler resimlerine dair başka illüzyonlarda yayınlamıştık. Bu sefer, muhteşem birer yeteneğin eseri olan inanılmaz nesne illüzyonlarına şahit olacaksınız. İşte nasıl çizildiğine hayret edeceğiniz ve bunu yapan yeteneğin hayal gücüne hayran olacağınız birbirinden güzel o sanat eserleri…

imkansız nesneler

nesne illüzyonları

sanat illüzyonistleri

Nasıl her biri adeta birer şaheser öyle değil mi? Bu tarz bir resim yeteneğim olmasını ve güzel çizimler yapabilmeyi isterdim. Ancak, ne yazık ki herkeste aynı yetenekler olmuyor, bu da bizi farklı ve diğerinden değerli kılan şey. Peki siz daha farklı illüzyonlar görmek ister misiniz? Öyleyse diğer kategorilere de göz atmayı ihmal etmeyin.

Dönen Kelebekler

Hareket etmediği halde ediyormuş gibi görünen dairelere noktaları çkça paylaştık ve bunlara artık alıştınız sanıyorum. Ancak bu kez çok daha farklı ve sevimli bir görsel algı illüzyonu paylaşacağım. Dönen kelebekler illizyonunu daha önce görmediğinizi ve beğeneceğinizi umuyorum.

dönen kelebekler

Özellikle tam orta noktaya baktığınızda tuhaf hareketlenmeler görmeniz çok normal.  Kelebeklere genel olarak uzaktan baktığınızda bir ahenkle dans ediyorlar gibi görünmüyor mu? Alışılmışın dıiındaki bu görsel illüzyonu ve diğer illüzyonlar için kategoriler arasında gezinebilir, ilgini çeken diğer içeriklere de tıklayabilirsin. Emin ol ki, burada seni şaşırtacak daha pek çok illüzyon ve illüzyonist var.

Göz Yanıltıcı Dövmeler

göz yanıltıcı dövmeler

Bu illüzyonist dövmeler son dönmede olukça moda. Bu tür resimleri yapmak ciddi yetenek gerektiriyor. İlk bakışta, aynaya bakan, makyaj yapan kadını görmek hiç de zor değil. İşin illüzyonist kısmı daha başka. Dikkatli baktığınızda başka neler görüyorsunuz?

Bunun cevabını ben vermeyi düşünmüyorum. Çünkü bunu görmek hiç de zor değil. Görsel yanılsamayı fark etmek ve resmin içinde gizli ilizyonu bulmak için biraz daha genele bakmanız ve bütünü görmeni yeterli olacaktır. Halen göremiyorsanız, bilgisayarın ekranına çok yakın olabilirsiniz. Biraz daha uzaklaşın ve uzaktan bakmayı deneyin.

Diğer çılgın ve üç boyutlu dövme illüzyonlarını görmek için diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

Kart Hileleri

Kart oyunları hemen hemen tüm illüzyon numaralarında gördüğümüz türlerden. O kadar çok kart oyunu çeşidi var ki. Biri ötekine benzemiyor. Ancak bugün sizinle bir tanesini paylaşalım istedik. Belki, evde minik numaralar yaparak sevdiklerinizi şaşırtabilir, ilgisini çekmek istediklerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken bu güzel kart numarasının hilesini öğrenmek için arkanıza yaslanmak ve seyretmek. Daha farklı illüzyon gösterileri ve kart hileleri için diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz. Ne kadar çok bilir ve öğrenirseniz o kadar iyi öyle değil mi?

Ayrıca, kendinizi ve dikkatinizi test etmek için gizli objelerin bulunduğu resimlere de göz atabilirsiniz. Bu resimlerde saklanan hayvanları bulmak hiç de zannettiğiniz kadar kolay değil.

Çılgın Daireler

çılgın daireler

Bu daireleri seyredenken resmen gözüm kanadı. Çılgıncasına daire çizen noktaları takip etmek neredeyse imkansız. Ama eğlenceli ve farklı bir illüzyon olduğunu söylemek mümkün. Diğer illüzyonlara oranla gayet farklı olan bu görsel illüzyon uzaktan seyredildiğinde, resim üzerinde dalgalar varmış gibi görünüyor. İnsan üzerinde, adeta bir halüsinasyon etkisi bırakıyor. Yakından bakıldığında ise, minik noktaların birbiri ardınca daireler çizdiğini görebilirsiniz. Aynı anda hareket etmenin ahengini gözler önüne seren bu illüzyon dışında, sitemizde sizi şaşırtacak pek çok sanatsal, eğlenceli, komik ve şaşırtıcı illüzyon resimleri de var. Mesela bu gizli objelerin bulunduğu resmi çözerken iddia ediyoruz ki, çok zorlanacaksınız.

İmkansız Şişe İllüzyonu

Birazdan seyredeceğiniz görüntüler imkansız diye bir şeyin olmadığını kanıtlar nitelikte. Bu şişeler nasıl yapıldı, kim yaptı en ufak bir fikrim bile yok. Ama onları yapanı ve bunu yapmayı akıl edeni, yapmaya azmedeni tebrik etmek ve kutlamak lazım. Buyrun işte o şişeler. Fikri olan varsa lütfen bize yazsın.

sözlük ve şişe imkansız şişeler tenis topu ve şişe

Tenis topu, sözlük ve düğüm olmuş iplikler bu daracık şişelerin ağzından içeri nasıl girdi? Onları şişenin hiç bir yerinde boşluk kalmayacak şekilde nasıl yerleştirebildi? Muhteşem bir yetenek ve muazzam bir işçilik olmalı. Bunu yapanı gerçekten merak ettiğimi söylemem gerek. Bu resimdekileri yapabilmek için benim aklıma tek bir yol geliyor, biraz karmaşık aslında, şişelerin alt kısmının kesilip sonradan birleştirilmesi şeklinde yapılmış olabilir. ancak bunun mümkün olabileceği ve bu kadar intizamlı durup durmayacağı konusunda endişelerim var. Sizce nasıl yapılmış olabilir?

 

İnanılmaz Görüntü

Harika bir hafta sonundan merhaba. Gözlerinize inanmakta zorlanacağınız ve muhtemelen ilk bakışta anlayamayacağınız bir fotoğraf ile karşınızdayız. İşte o fotoğraf dikkatlice inceleyin bakalım ne göreceksiniz.

inanılmaz görüntü

-Eee ne var bunda dediğiniz duyar gibiyim. Az önce bakıp durduğunuz resmin tek bir resim olduğunu söylesem. Pek çoğunuz iki farklı resim olduğunu sandı öyle değil mi? İtiraf etmeliyim ki, bende ilk bakışta öylece duran şaheseri göremedim ve “ee ne var bunda, iki ayrı resim işte” dedim. Ancak gerçeği anladığımda ufak bir şok geçirdim. Bu eşsiz fotoğraf dünyanın hangi bölgesinde çekildi bilmiyorum ama çeken kişinin harika bir perspektif illüzyonu yakaladığı kesin.

Kelebek İllüzyonu

kelebek illüzyonu

Bahar en güzel mevsim bana göre, tatlı bir sıcaklık ile bereketli yağmurların birleştiği, doğanın gözlerimizin önünde dirildiği eşsiz bir mevsim. Baharın en şahane temsilcisi, en güzel görüntüsü de kuşkusuz kelebekler. Zarif kanatları, muhteşem görüntüleri ve naif uçuşu ile adeta zarafeti kanatlanmış halini gösteriyor bize.

İnsan vücudu ile resim yapmak, insan vücuduna çimler yapmak son yıllarda epey moda haline geldi. İlginç, güzel ve etkileyici göründüğünden olacak, ciddi derecede sevildi. İşte gördüğünüz bu resim de sanatkar , kelebeğin zarafetini ellerine taşımış. Gerçekten müthiş bir yetenekle başarmış bunu. İnce bir işçilikle neredeyse kusursuz bir işçilik çıkarmış. Siz de resim yeteneğinize güveniyorsanız, tıpkı bu görsel illüzyon resminde olduğu gibi, kelebek gibi görünen ellere sahip olabilirsiniz.

 

/* ]]> */