Arlşv -Ocak 2012

Ebbinghaus Göz Yanılması

Aynı boydaki iki objenin etrafındaki farklı objeler ile kıyaslandığı için farklı algılanması olayının mucidi Alman psikolog Hermann Ebbinghaus 19. yüzyılda keşfetmiştir. En çok bilinen uygulamsı ise, aynı büyüklükteki iki daire birbirine yakın olarak yerleştirilir ve birinin çevresine kendinden büyük daireler, diğerinin çevresine ise kendinden küçük daireler konumlandırıldığında, ortaya muhteşem bir göz aldanması çıkar.

 

Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere, ortadaki turuncu daireler aslında aynı büyüklüktedirler fakat çevrelerindeki daireler, bunu farklı algılamamıza yol açarak güzel bir illüzyon oluşturuyorlar.

Devamını okuyun

Tokyoflash Kisai Optik Göz Yanıltıcı Saat Karşımızda

Göz yanılmasını seviyoruz, ama bu kadarıda fazla diyenlere, kol saati yapmış TokyoFlash ekibi. Önümüzdeki günlerde satışa 179 dolar’dan satışa sunulacak olan saat, önümüzdeki 48 saatin ardından 199 dolarlık fiyatına geri dönecek gibi gözüküyor. Saatlerin satışının yapıldığı yere ulaşmak için TokyoFlash Optik İllüzyonlu saat resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yazının devamındaki videoda saatin nasıl kullanılacağına dair bir demo yapılmış, açıkçası ben izlerken herhangi bir rakam göremedim, denemek isteyenler varsa buyursunlar. Devamını okuyun

Adamımızı görmek için şaşı bakın

Bir arkadaşmız bu sabah başka bir olağanüstü optik illüzyon keşfetti. Bu tarz etkileri eminim ki ilk kez görmüyorsunuz fakat buradaki adam bambaşka değil mi? Bence öyle … Ne kadar büyük bir keşif, ilk bakışta ne kadar masum görünüyor. Sanki gizli bir illüzyon hiçbir kanıt yok … Ama bekleyin! Sadece bir saniye için bulanık görme oluyor? Şaşı bakmak ilk başta bulanık gösterebiliyor bu yüzden sadece birkaç metre monitörden geri adım atarak deneyin. Şimdi ne görüyorsunuz? Bu şaşırtıcı olmalı değil mi?

/* ]]> */