Arlşv -Mart 2017

Adam Kaçırma

Gerçek hayatta kaçırılan bir kadın görseydiniz tepkiniz ne olurdu, ya da bu durumda ilk yapacağınız şey nedir? Kimse böyle bir vaka ile karşılaşmak, yaşamak hatta duymak bile istemez öyle değil mi? Çok korkunç ve berbat bir olay. Daima dikkatli olmakta yarar var.

Şimdi paylaşacağımız resim adam kaçırmak ile ilgili, dikkatle inceleyin….

adam kaçırma

Bu, arkası açık araba içinde yatan bir kadın olduğu ve ellerinin de bağlı olduğu ayan beyan ortada. Görünen o ki baygın. Ama endişelenmeyin, bu yalnızca bir illüzyon. Adam kaçırma illüzyonu, kötü hissettiren bir illüzyon olduğunu kabul ediyorum. Yolda böyle bir araba görmeyi asla istemezdim. Her şey bir tarafa dikkatimi dağıtacağı ve hayati tehlike sebebi olacağı da su götürmez bir gerçek.

MagicEye

magic-eye

Mart ayının sonundayız, sonunda sıcaklar ve güneş güzel yüzünü göstermeye başladı. Baharın hareketi ve canlılığını hissedebilmek mümkün. Doğada hummalı bir telaş var…Ağaçlar, arılar, böcekler, toprak kendini yenilemeye ve büyümeye devam ediyor.

Bu güzel günün keyfini artırmak için eğlenceli bir stereogram paylaşmaya karar verdik. Bu da paylaştığımız, diğer pek çok stereogram gibi aynı mantıkta klasik bir tür. Bir diğer adıyla magic eye görüntüsü olan bu resimdeki görüntüyü fark edebildiniz mi? Hayır hayır bu bir gizli nesne resmi değil. Gizli görüntüyü resmin içinde saklamadık onu bulabilmek için farklı bir yol izlemeniz gerekiyor. Nasıl yapacağınızı ise sitemiz size resmen haykırıyor şaşı bak şaşır!

Çözmesi En Zor Görsel Algı Bulmacası

en zor görsel algı

Çok dikkatli ve detaycı olabilirsiniz. İllüzyonlarla ve göz yanılsamalarıyla ilgili pek çok şey görmüş, duymuş ya da izlemiş de olabilirsiniz. Ancak, iddia ediyoruz, bu resim bocalamanızı sağlayacak. Şimdi, yukarıdaki resme dikkatlice bakın istediğiniz kadar uzun bakabilirsiniz. Muhtemelen saklı 4 suratı bulamayacaksınız. Bu optik illüzyon bulmacasını hazırlayan şirket büyük bir iddiayı da ortaya attı. Buna göre, resme bakan yüz kişiden yalnızca biri tüm yüzleri bulmayı başarabileceği öne sürülüyordu. Birazdan cevapları aşağıda vereceğim, 4 yüzden sadece birini bile bulmayı başardıysanız sevinin çünkü bu bile çoğunluğun hiç surat bulamadığı bu resimde bir başarı.

İşte cevap aşağıda;

saklı yüz illüzyonu

Çok şaşırtıcı öyle değil mi? yüzler Öylece orada duruyordu, uzun bir süre baktınız ama ya bulabildiniz mi?

Rob Gansalves Sanat İllüzyonları

Sanat illüzyonlarına daha önce pek çok kez değildik. Onlara yeniden göz atmak isteyenler için buraya minik bir bağlantı bırakıyorum. Ancak bu bahsettiğim, sizi gerçekten hayrete düşürecek ve hayal gücünün ne kadar geniş, ne kadar sınırsız olduğunu gözlerinizin önüne serecek. Dikkatle bakmanızı ve baktığınızda, ressamın bunları yaparken ne düşünmüş, neler hissetmiş olabileceği üzerine düşünmenizi rica edeceğim.

rob ressam

Rob Gonsalves, bu sihirli gerçeklik yanılsamalarının sahibi Kanadalı bir ressam. Çok sayıda sanat illüzyonları ortaya koymuş oldukça farklı bir ressam olan Rob’un etkileyici ve çarpıcı illüzyonlar içeren resimlerinden bazılarını sizlerle paylaşmak istedik. Bakalım hangilerini beğeneceksiniz. En etkilendiğiniz resmi bizimle paylaşmayı unutmayın.

sanat illüzyonu

rob galsanves

illüzyonlar

rob sanat illüzyonları

Resme Dikkatlice Bakın

Aşağıda göreceğiniz resme dikkatlice bakın. Bu gördüğünüz resim, hastalıklı akciğere ait. Akciğer üzerinde görebileceğiniz gibi olmaması gereken onlarca nodül var. Şimdi biraz daha dikkatlice bakın tuhaf bir şey fark ettiniz mi? Cevabı vereceğim ama öncesinde resme odaklanmanızı istiyorum.

hastalıklı akciğer

Bu hastalıklı akciğer üzerinde olmaması gereken minik nodüllerden 48 kat daha büyük bir goril var. Muhtemelen siz de fark ettiniz. Bu resim, alanında uzman 12 radyoloğa gösterildiğinde hiç biri üzerindeki gorili fark edemedi. Buna bilinçsiz körlük de diyebiliriz. Belli bir konuya, alana odaklandığında insanın düğer ayrıntıları görmemesi, algılayamaması olarak da açıklamak mümkün. Radyoloji uzmanları, nodül aramakla o kadar meşgul ve bu işe o kadar odaklıydılar ki oldukça bariz görünen gorili fark edemediler. Çok tuhaf değil mi?

Oda İllüzyonu

bağıl boyutlar illüzyonu

Çılgın boyut odaları resimlerine internette mutlaka rastlamışsınızdır. Peki bunların sırlarının ne olduğunu biliyor musunuz? Çok garip görünen ve sağa sola hareket ettikçe büyüyüp küçülen insanların olduğu bir oda burası. Bu resimde gördüğünüz insanlar yer değiştirdiklerinde, u sefer küçük olan büyüyor, büyük olan küçülüyor. Aniden boy büyümesi ve küçülmesi olamayacağına göre bu durumda anlaşılıyor ki, odada var olan bir efekt bunu gözlerimize yaşatıyor. Odanın düzenlenme ve yapılış açısı ele alındığında tavanın verev şekilde konumlandırıldığını görebiliriz. Farklı açılarda duran ve zemine göre farklı şekillerde konumlanan bu insanlarda içinde bulunulan mekanın özellikleri nedeniyle büyüyüp küçülmüş gibi görünüyor.

İlgi Çekici Bir Dekor: Halı İllüzyonu

halı illüzyonu

Hemen herkes evinin güzel görünmesi için türlü uğraşlar verir. Güzel eşyalar, süs ürünleri, çeşit çeşit dekor malzemeleri ile bütünlük ve uyum sağlamaya çalışır. Hepimiz güzel bir eve sahip olmak isteriz. Kimi zaman evimize gelenlerden duyduğumuz ne güzel bir ev, ne güzel eşyalar gibi cümleler mutluluğumuz olur. Bugün işte bu kelimeleri duymanızı sağlayacak, hatta bunu yanında ilginç, şaşırtıcı, değişik gibi kelimeleri de garantileyeceğiniz bir dekorasyon ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

Gördüğünüz bu illüzyonlu halı, yukarıdaki kelimeleri saydırmaya yetecek kadar tuhaf ve güzel. Hoş motiflerin dokunduğu halı illüzyonu sayesinde orta kısım sanki içine doğru çöküyormuş hissi veriyor. İlk bakıldığında insanın içinde tuhaf bir his oluşturduğunu kabul ediyoruz ancak dekorasyon için güzel bir fikir olduğu da bir gerçek.

Gözleriniz Sizi Bir Kez Daha Yanıltacak

Gözlerimizin bizi ne kadar yanılttığına burada onlarca kez şahit olduk. Üstelik sadece gözlerimiz de değil, algılarımız, zanlarımız ve dahası bizi hep yarı yolda bıraktılar. Peki biz şimdi neye güveneceğiz? Zannediyorum, gördüğümüz ve duyularımızla algıladığımız her şeyin gerçeklikle ilgisi olup olmadığını anlamak için sadece tek bir duyunun yeterli olmadığı bilgisine güvenebiliriz. İşte size bunu kanıtlayacak bir örnek daha…

çilek illüzyonu

Evet bir çilek. Bu size hazırladığımız bir çilek illüzyonu. Buradaki sır renklerle alakalı. Kenarlarını mavi kendisini kırmızı olarak algıladığınız bu çilekler aslında tam da gri. İnanmayan paintte açar ve test eder. Denemek ve şaşırmak serbest. Bu zihnimizin renk algılarıyla alakalı bir olay. Öyle olması gerektiğini düşündüğü için, zihnimiz çileğin kırmızı olduğu sinyallerini gönderiyor.

Büyük Bebek İllüzyonu

Giant-Baby-Optical-Illusion-620x393

Çocuklar hayatın neşesi eğlencesi. Nerede bir çocuk varsa hayatın güzellikleri de vardır. Zira çocukların illaki sevgiyi, huzuru, mutluluğu yanlarında taşıma gibi özellikleri var. Canınız sıkılıyorsa, mutsuzsanız, dertlerinizi biraz olsun unutmak istiyorsanız, en iyi ilaç soluğu küçük sevimli bir çocuğun yanında almaktır. Bir de bizim paylaştığımız enteresan, hayret verici ve eğlenceli içeriklerimize göz atabilirsiniz 🙂

Bu eğlenceli ufaklık hiç de haberi olmadan çok ama çok tatlı bir resmin baş kahramanı olmuş durumda. Güzel bir açı ile tam zamanında yakalanmış bu görsel de keyfileri yerine getirmek için gayet ideal. Denize kenarındaki yetişkinin kafasına tutabilme becerisine sahip bu ufaklığı bizi bu kadar eğlendirmeyi başardığı için tebrik ediyoruz.

Jimnastikçiye Destek İllüzyonu

spor için destek

Spor insan hayati için oldukça önemli bir konu. Spor, sağlık açısından pek çok faydayı beraberinde getirmekle beraber, birlik beraberliğin hatırlanması, paylaşımın artırılması ve çok iken tek olmanın önemini de kavradığımız aktiviteler arasında geliyor. İşte bu illüzyonda da her ne kadar bir ilizyon olsa da birlikteliğin ve desteğin ne denli güzel ve önemli olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Resim gerçek dışı olsa bile sadece görsel anlamda dahi insana güzel duygular aşılamayı ve birlik mesajı vermeyi başarıyor.

Tamamen perspektif açıyla oluşturulan bu resimdeki asıl püf noktası, doğru zaman ve doğru açı. Bu iki ayrıntıyı yakalayabildiğiniz sürece sizler de perspektif resimler çekebilir, ilginç ilüzyonlara imza atabilirsiniz.

/* ]]> */